Montoni, faaliyetlerine Pavan markası altında devam edecek

Kalıp, ekstrüzyon kalıp ve kesme sistemler alanında bilinen markalardan Montoni, eylül ayından itibaren faaliyetlerine Pavan bünyesinde devam edecek. Pavan Group, makarna sektöründe kalıpların stratejik öneme sahip olmasından dolayı zaten güçlü bir işbirliği içerisinde olduğu Montoni’yi 1989 yılında satın almıştı. Pavan Group’un 2017’de dünyanın önde gelen teknoloji grubu GEA’yı da satın almasının ardından, Pavan’ın alt markalarının kademeli olarak GEA’nın marka yapısına katılmasına karar verildi.

Pavan Group Genel Müdürü Keimpe van der Hoeven, kalıp işlerinin GEA grubunun bir parçası haline getirilmesi sayesinde daha global bağlamda çalışacak olmanın avantajlarının görüleceğini dile getirdi. Van der Hoeven, “Pavan şemsiyesi altında faaliyet gösterecek olan Montoni, yıllardır devam eden başarısının ardındaki kalite standartlarından taviz vermeyecek. Ancak yoluna daha esnek ve donanımlı bir şekilde devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Montoni şirketi 1924 yılında İtalya’nın Pistoia şehrinde Aniscola Montoni tarafından kuruldu. O zamanlar, kalıplar, şekillendirilmeye daha müsait olduğu için bakırdan yapılıyordu. 1960’lı yıllarda ise kalıpçılık sektörü, değiştirilebilir geçme elemanlarının çıkmasıyla büyük bir değişim yaşadı. 1970’lerde makarna sektörü de büyük bir değişim geçirdi ve gelişen tüketim piyasasının taleplerine uygun olarak büyük fabrikalarda üretilir hale geldi.

Montoni teknolojisi sektöründe öncü
Kaliteye verdiği büyük önem sayesinde, Montoni teknolojisi yıllar boyunca büyük başarı kaydetti. Pavan Group şirketlerine bağlı Kalıp İş Kolu Satış Direktörü Simone Del Tongo, “Ürünlerimiz, modern yazılımlar ve üretim ekipmanlarımız sayesinde kalite bakımından en iyi kategoride yer alıyor.” dedi. Tam otomatik makineler, ürünleri çok yüksek bir doğruluk oranıyla üretiyor ve 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. 75 ülkede 200 makarna fabrikasına hizmet veren şirket, sektördeki son trendlere uygun ve daha sofistike ekstrüzyon sistemleri geliştirmek için makarna üreticileri ve üniversitelerle önemli ve köklü ilişkiler geliştirmiş durumda.

Son yıllarda kaydedilen önemli gelişmeler arasında, kalıp yıkama makinelerinin tamamen yenilenmesi ve düdük makarnalar için yeni bir kesme ünitesinin geliştirilmesi oldu. Kalıp yıkama makineleri artık daha yüksek yıkama kapasitesi ve suyu geri kazanma bakımından verimliliğe sahip. Geliştirilen RetoPennaut adı verilen düdük makarna için kesme ünitesi ise modern makarna fabrikalarının bakım ve temizleme için harcadıkları süreyi azaltıyor.

Kaynak: Değirmenci Dergisi