Atta unu üretmek için kompakt çözüm: PesaMill

Farklı buğdaylardan üretilen Atta unu; Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’te temel gıdalar olan çapati, roti ve puri gibi ekmek çeşitlerinin yapımında kullanılıyor. Bu unlar için kullanılan geleneksel değirmenlerdeki sağlıksız değirmen taşlarının yerini almak için Bühler, tam tahıllı Atta unu üretimi için PesaMill MDGA’yı geliştirdi. Ürün hem Hint yarımadasının pazarlarında hem de dünya genelinde başarıyla tanıtıldı. Atta ununun endüstriyel üretimi için geliştirilen PesaMill, günlük 75 ton veya 150 ton kapasite sağlayan iki modelde üretiliyor. Bühler’den yapılan açıklamaya göre PesaMill öğütme işlemi daha esnek, daha fazla verimli ve enerji tasarruflu. Makinenin bakımı kolay ve daha yüksek gıda güvenliği sunuyor. Atta unu tipik olarak Hindistan’da günde 10 tona kadar kapasiteye sahip yüzlerce küçük taş değirmeni tarafından üretilmekte. Bühler, saatlik kapasitesi 700 kg olan kompakt ve yerden tasarruf sağlayan bir öğütme sistemi olan AlPesa MDGM ile bu küçük chakki değirmenlerine bir alternatif geliştirdi.

AlPesa öğütme sistemi, PesaMill’in kanıtlanmış teknolojisine dayanmaktadır ve yüksek basınçlı bir değirmen, bir elek makinesi, bir torbalama istasyonu ve kontrol sistemine sahip bir anahtar dolabı içermektedir. AlPesa tek başına çalıştırılabilir veya mevcut bir değirmene entegre edilebilir. AlPesa öğütme sistemi, otantik tadıyla mükemmel hijyenik Atta unu üretimine girmek için uygun maliyetli bir çözümdür.

Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten 40 milyondan fazla insan anavatanlarının dışında yaşıyor ve şimdiye kadar geleneksel Atta ununu eski memleketlerinden satın almak zorunda kalıyorlardı. AlPesa öğütme sisteminin küresel versiyonu sayesinde Bühler, Hint diasporasının bu üyelerine Atta unu tedarik etmeyi mümkün kıldı.

Kaynak: Değirmenci Dergisi