TR
Dil Seçiniz

Teknolojide uzmanlıkla buluşma günleri: “Bühler Ağ Günleri 2016”

Hububat ve bakliyat işleme teknolojilerinin dünyadaki öncü markası Bühler, 22-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlediği “Bühler Ağ Günleri 2016” etkinliğiyle teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Tahıl işleme endüstrisinin geleceğini şekillendiren Bühler, etkinlik süresince 30’dan fazla yeniliği katılımcılarla buluşturdu.

Bühler AG’nin 22-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında Uzwil, İsviçre’de düzenlediği “Bühler Ağ Günleri 2016” etkinliği, katılımcılar için görkemli bir teknoloji şovu niteliğindeydi. İlginin bir hayli yüksek olduğu etkinlik kapsamında, 30’dan fazla yenilik katılımcıların beğenisine sunuldu.

Besleme, gıda ve yem güvenliği, sürdürülebilirlik ve nesnelerin interneti (IoT) konularının öne çıkarıldığı etkinliğin açılış konuşmalarını Bühler Grup CTO’su Ian Roberts, Bühler Grup CEO’su Stefan Scheiber ve Bühler Grup Tahıl ve Gıda Birimi CEO’su Johannes Wick yaptı.

Açılış konuşması esnasında dünya üzerindeki dokuz milyar insanın sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde beslenmesine ilişkin bir soruya cevap veren Bühler CTO’su Ian Roberts şunları dile getirdi: “2050 yılına kadara dünya üzerindeki dokuz milyar insanı sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde besleyip besleyemeyeceğimizi soracak olursanız, buna cevabım kesinlikle “evet” şeklinde olacaktır. Tabi ki bu işi başarabiliriz. Ancak, bu işi, oldukça etkin bir tahıl değer zinciri olmadan başaramayız ve bu tahıl değer zincirinin ne şekilde olacağını şimdiden söyleyemem. Bu, karşı karşıya olduğumuz en büyük zorluk durumunda. Bunu başarabilmek için şüphesiz yeni teknolojilere ve bununla birlikte üretimi destekleyecek yeni modellere ve değer zincirine ilişkin olarak şeffaflığa ve ayrıca büyük çaplı bir işbirliğine ihtiyaç duyacağız”.

İNOVASYON ÜRETECİSİ: BÜHLER AĞ GÜNLERİ
“Ağ Günleri”nde 30’dan fazla yeniliği katılımcılara tanıtan Bühler’in Tahıl ve Gıda Birimi CEO’su Johannes Wick, konuşmasında yeniliklerle ilgili şunları aktardı: “Söz konusu bu inovasyonlar, beslenme, gıda ve gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve nesnelerin interneti (IoT) gibi konular başta olmak üzere tahıl işleme endüstrisinde tam bir dönüşüm için mega-trendler olarak işlev görmektedir. Bühler, her bir çözüm önerisi ile birlikte enerji, su ve diğer kaynaklardan %30 oranında tasarruf sağlamayı amaçlamaktadır. Ortaya çıkan fırsatlardan maksimum düzeyde faydalanabilmek için müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Örneğin, nesnelerin internetinin sağladığı etki, akıllara durgunluk verecek cinstendir. Farklı cihazların birbirlerine bağlanmasına ve bilgi alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan daha fazla sayıda sensörü kullandıkça, çözümlerimiz, her yeni üretimle birlikte daha gelişmektedir. Bu durum, müşterilerimiz için daha yüksek kalitede üretim ve daha düşük maliyetli ürünler anlamına gelmektedir.”

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN İNOVASYON
Beslenme, gıda ve gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve nesnelerin interneti gibi konulardaki büyük trendleri devam ettirmek isteyen Bühler, piyasaya bir dizi önemli yenilik sunuyor ve nesnelerin internetinin gücünü kullanmada çok önemli ilerlemeler kaydediyor. Bunlara örnek olarak, web tabanlı fonksiyonalitelere ilişkin tesis kontrol WinCos önerileri için yeni performans artırıcı operatör arayüzü, her yerden ve her türlü cihazdan erişim imkânı, gelişmiş kullanıcı deneyimi, isteğe göre uyarlanabilirlik ve yapılandırılabilir raporlama gibi özellikler verilebilir. Proctor&Allan (EA) Ltd, Kenya’da CEO olan David Kamau, konuyla ilgili şunları ifade ediyor: “Win- Cos PocketPlant ile tesisimdeki üretim hatlarının durumu hakkında sürekli olarak bilgi sahibiyim. Karşılaşılan problemlere daha hızlı ve yapısal bir yaklaşım imkânı sağlarken, kesinti sürelerini de minimum düzeye indirmektedir.”

Bu dijitalleştirme, deney ve hızlandırılmış yenilik dünyası, geleneksel bilgi ile yeni ekonominin dinamiğinin bir kombinasyonunu gerektiriyor. Bühler, inovasyon ve girişimciliği desteklemek amacıyla, “MassChallenge” inovasyon hızlandırıcısının kurucu bir üyesi oldu. Bu girişim çerçevesinde denenen ve desteklenen 70 yeni inovasyondan üçü, Bühler Ağ Günleri’ndeki yerini aldı. Şirket ayrıca üçüncü taraflarla araştırma ve geliştirme ortaklıklarını da artırdı. Bu bağlamda, işleme teknolojisi grubu, 22 Ağustos 2016 tarihinde Bosch ile mevcut araştırma ve geliştirme ortalığını artırmak üzere bir anlaşma imzaladı. İki şirket daha şimdiden Bosch MEMS sensörlerinin (mikro-elektro-mekanik sistemleri), Bühler gıda işleme teknolojisine entegrasyonunu sağlamak üzere iki yıllık bir araştırma projesini başarı ile gerçekleştirdi. Bosch Bağlı Aygıtlar ve Çözümler CEO’su Thorsten Müller, şu bilgileri veriyor: “Gıda işleme teknolojileri alanında büyük bir endüstri uzmanı ve alanının önde gelen şirketlerinden biri olan Bühler ile olan ortaklığımızı devam ettirmek ve genişletmekten büyük bir heyecan duyuyoruz.” Tahıl değirmenciliği endüstrisindeki müşteriler için uygulamaların pilot çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, dönen ekipmanların tüm alanlarındaki gelişmeler, 2017 yılında beklentiler dâhilinde bulunuyor.

TÜM ENDÜSTRİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON
Endüstri ve bilim çevrelerinden yaklaşık olarak 750 lider, Bühler Ağ Günleri’ne katıldı. Hem endüstri hem de bilim alanındaki üst düzey konuşmacılar, üç gün süren bu organizasyon boyunca, Bühler’in tanınan uzman ve diğer katılımcılarla fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar. Bu müzakerelerdeki ana soru ise, dokuz milyar kişinin sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde beslenmesi oldu. Organizasyon, endüstri üzerinde önemli bir etkisi olan dört dönüştürücü etkene odaklandı: beslenme, gıda ve gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve nesnelerin interneti (IoT).

BÜHLER’İN BİRKAÇ ETKİLEYİCİ İNOVASYONU
Bühler, her yıl cirosunun %5’ini araştırma ve geliştirmeye yatırıyor. Şirket, Bühler Ağ Günleri organizasyonunda 30’dan fazla yeniliği tanıttı. Bunlardan bazıları şunlar:
• Daha fazla esneklik ile CombiMill işleme: Yeni CombiMill işleme teknolojisi hem kepekli undan ekmek yapımını sağlamakta hem de aynı değirmen sistemini kullanarak esmer ve standart un üretimini sağlamaktadır. Müşteriler, üretimdeki artan esneklikten faydalanmaktadırlar.
• Yeni nesil yüksek hassasiyetli skala Tubex: Bu yüksek hassasiyetli skala, gıda güvenliğini maksimum düzeye çıkarıp, kullanıcı dostu bir kontrol sağlayarak enerji maliyetlerini %90 oranında düşürmektedir.
• Ecothermatic ile yüksek enerjili makarna kurutma sistemi: Makarna kurutma çözümleri alanındaki bu en son model, %40 oranında enerji tasarrufu ve saat başı 5,500 kilogram ek kapasite sağlamaktadır.
• Daha fazla gıda güvenliği ile Novablue: Önemli bir gıda güvenliği özelliği olan bu yeni ve inovatif elek temizleyicisi, hem görsel olarak hem de metal detektörler aracılığı ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

SPONSORLAR
MEDYA PARTNERLERİ
DESTEKLEYEN KURUMLAR