TR
Dil Seçiniz

Kuraklık, Konya Ovası’nda verim ve kaliteyi vurdu

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet ZENGİN, kuraklığın Konya Ovası’ndaki arpa ve buğday üretimini olumsuz etkilediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yapan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zengin, 2015 yılının Ekim ayından itibaren, Türkiye’nin buğday ambarı olarak bilinen Konya Ovası’nda, yüksek düzeyli bir kuraklığın söz konusu olmaya başladığını kaydetti.
İlkbahar döneminde, özelikle 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında hububat ürünlerinde üreticinin çok iyi bir yağış beklediğini, ancak o kritik dönemde de Konya civarında beklenen yağışın olmadığını ifade eden Zengin, şunları kaydetti: “Bu yıl ülke genelinde yaşanan kuraklık, Konya Ovası’ndaki arpa ve buğday üretim alanlarını etkiledi. Konya’da sulu tarım yapılan alanlarda yetişen buğday, kuraklık nedeniyle bu yıl, geçen yılın verim ve kalitesine ulaşamamıştır. Arpada da bu düzeyde düşüş meydana gelmiştir.”

SPONSORLAR
MEDYA PARTNERLERİ
DESTEKLEYEN KURUMLAR